22. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Chrupavé kukuřičné lívance.
zdroj: Recepty 24/7

Chrupavé kukuřičné lívance jsou lahodnou alternativou k tradičním palačinkám. Tento recept přináší kukuřičnou variantu lívanců, které si zamilujete pro jejich jedinečnou křupavost. V klasickém těstě lze najít kukuřičnou mouku, kukuřici a další ingredience, které vytvářejí dokonalou chuťovou kombinaci. Tyto málo tradiční lívance jsou ideální pro snídani nebo jako svačina mezi hlavními jídly. Připravte si je jednoduše a vychutnejte si jejich jedinečnou chuť.

Suroviny

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/4 hrnku kukuřičné mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 hrnek kukuřice (čerstvá nebo zmrazená)

Postup

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
  2. V jiné misce rozšlehejte mléko s vejci a rozpuštěným máslem.
  3. Postupně přidejte suché ingredience do tekutých a dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
  4. Přidejte kukuřici a znovu promíchejte, aby byla kukuřice rovnoměrně rozložena v těstě.
  5. Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla a nalijte těsto na lívance podle požadované velikosti.
  6. Pečte lívance z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu a nejsou křupavé.
  7. Servírujte s medem, javorovým sirupem nebo máslem a posypte čerstvou kukuřicí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *