22. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Klasická italská pizza Margherita
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a autentická italská pizza Margherita je jednoduchým, ale oblíbeným receptem, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Připravte si tenké křupavé těsto, které se poté rozbaluje plátky čerstvé mozzarelly, rajčatovou omáčkou a bazalkou. Pečte v horké troubě a dozvíte se, jaké je to být v Itálii. S tímto jednoduchým receptem si snadno připravíte výbornou pizzu Margherita přímo u vás doma. Zažijte chuť italské tradice!

Suroviny

  • 300 g pizzového těsta
  • 200 g mozzarelly, na plátky nakrájené
  • 400 g rajčat, oloupaných a nahrubo nakrájených
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • Čerstvé bazalkové listy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220°C.
  2. Připravte si pizzové těsto dle vašeho oblíbeného receptu nebo můžete zakoupit hotové těsto.
  3. Na pizzové těsto rozprostřete nakrájená rajčata.
  4. Přidejte jemně nasekaný česnek a pokapejte olivovým olejem.
  5. Ochucete solí a pepřem podle chuti.
  6. Rozložte plátky mozzarelly po povrchu rajčat.
  7. Pečte pizzu v předehřáté troubě asi 12-15 minut, nebo dokud se těsto nezačne zlato hnědnout a mozzarella neroztécte.
  8. Vyndejte pizzu z trouby a ozdobte ji čerstvými bazalkovými lístky.
  9. Pizzu můžete podávat teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *