22. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a autentická italská pizza Margherita je jednoduchým, ale oblíbeným receptem, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Připravte si tenké křupavé těsto, které se poté rozbaluje plátky čerstvé mozzarelly, rajčatovou omáčkou a bazalkou. Pečte v horké troubě a dozvíte se, jaké je to být v Itálii. S tímto jednoduchým receptem si snadno připravíte výbornou pizzu Margherita přímo u vás doma. Zažijte chuť italské tradice!
Suroviny
- 300 g pizzového těsta
- 200 g mozzarelly, na plátky nakrájené
- 400 g rajčat, oloupaných a nahrubo nakrájených
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- Čerstvé bazalkové listy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Připravte si pizzové těsto dle vašeho oblíbeného receptu nebo můžete zakoupit hotové těsto.
- Na pizzové těsto rozprostřete nakrájená rajčata.
- Přidejte jemně nasekaný česnek a pokapejte olivovým olejem.
- Ochucete solí a pepřem podle chuti.
- Rozložte plátky mozzarelly po povrchu rajčat.
- Pečte pizzu v předehřáté troubě asi 12-15 minut, nebo dokud se těsto nezačne zlato hnědnout a mozzarella neroztécte.
- Vyndejte pizzu z trouby a ozdobte ji čerstvými bazalkovými lístky.
- Pizzu můžete podávat teplou.