22. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na bramborové placky s kyselým zelím, který si zaručeně získá vaše chuťové buňky! Tyto placky jsou křupavé zvenčí a měkké uvnitř s bohatou bramborovou chutí. Kombinace s kyselým zelím přidává příjemnou kyselost a křehkost, která se skvěle doplňuje s plackami. Skvělé jídlo pro snídani, oběd nebo večeři. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 vejce
- 100g hladké mouky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 500g kyselého zelí
- 100g slaniny (volitelné)
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Ve větší míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, vejce a hladkou mouku. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Na pánvi rozpálíme olej a lžící přidáváme směs na placky do předem vyhřáté pánev. Placky smažíme z obou stran dozlatova. Přendáme je na talíř a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- V menší pánvi osmažíme slaninu na drobné kousky. Na ni přidáme kyselé zelí a krátce orestujeme.
- Bramborové placky servírujeme s kyselým zelím a slaninou. Podle chuti můžeme přidat i kysanou smetanu.