22. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kuřecí“ tofu s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí tofu s kokosovým mlékem je jednoduchý a chutný veganský recept. Kousky křehkého tofu jsou smaženy na oleji spolu se zeleninou a dochuceny omáčkou z kokosového mléka. Tento recept nabízí zdravou alternativu k masovému pokrmu s bohatou kokosovou chutí. Vyzkoušejte toto originální jídlo a potěšte své chuťové pohárky!

Kuřecí tofu s kokosovým mlékem

Suroviny:

  • 400 g tofu, nakrájené na kostky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky (alternativně může být sójová omáčka)
  • 2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájené tofu dozlatova. Poté jej vyjměte z pánve a nechte stranou.
  2. Ve stejné pánvi na oleji osmahněte cibuli, česnek a červenou papriku, dokud nezměknou.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu a zázvor. Dobře promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko, sójovou omáčku a rybí omáčku. Přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut, aby se ingredience propojily a omáčka zhoustla.
  5. Přidejte osmažené tofu a vařte dalších 3-5 minut, dokud se omáčka dobře propojí s toufu.
  6. Ochutnejte omáčku a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *