22. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Homus tahini
zdroj: Recepty 24/7

Homus tahini je tradiční arabská pochoutka plná chuti a výživných složek. Tato vynikající pasta z cizrny, sezamové pasty (tahini), olivového oleje, česneku a limetkové šťávy je ideálním přípitkem nebo dipem pro vaše oblíbené arabské jídla. Připravit si ji můžete snadno a rychle přímo ve vaší kuchyni. Naše prověřené recepty a tipy vám pomohou vytvořit dokonalý homus tahini, který si zamilujete. Sázíme na kvalitní suroviny a autentickou chuť, kterou zaručuje tahini z vybraných sezamových semen. Inspirujte se naším receptem na homus tahini a připravte si tento výjimečný pokrm plný lahodného arabského aroma.

Suroviny

  • 250 g cizrny
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron (šťáva)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • špetka soli
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup

  1. Cizrnu dejte do rendlíku a zalijte dostatečným množstvím vody. Přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, dokud cizrna není měkká.
  2. Cizrnu sceďte a nechte vychladnout.
  3. Do mixéru vložte cizrnu, tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, prolisované česnek, kmín, sůl a petrželku.
  4. Mixujte až do hladké konzistence. Případně můžete přidat trochu vody nebo olivového oleje, pokud je hummus příliš hustý.
  5. Přidejte dobře promíchejte.
  6. Servírujte s čerstvou zeleninou nebo pita chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *