22. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento skvělý recept na italskou cibulačku se slaninou vám přinese opravdovou lahůdku. Kombinace křupavé slaniny s jemným cibulovým pyré a aromatickými bylinkami tvoří dokonalou sladkou a slanou chuťovou symfonii. Připravte si toto jednoduché, ale stále chutné jídlo a potěšte své chuťové pohárky. S naším krok za krokem navíc vaření nebude nikdy jednodušší!
Suroviny
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
- 4 plátky chleba
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a slaninu na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm slaninu, dokud není křupavá.
- Přidejte cibuli a restujte společně s ní, dokud se cibule zesklovatí.
- Po chvíli zalijte vývarem a nechte polévku vařit přibližně 10 minut, dokud se cibule dobře změkne.
- Mezitím si připravte topinky z plátků chleba. Opékejte je na pánvi bez tuku, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Po uvaření polévky ji dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Na závěr si připravte talíře a do každého rozdělte cibulačku.
- Na vrch posypte strouhaným parmazánem a podávejte s připravenými topinkami.