22. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Maso v omáčce s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Maso v omáčce s knedlíky je klasické české jídlo,‍ které potěší každého hladového gurmána. Měkké kousky masa se vaří⁣ v⁢ bohaté omáčce plné⁤ chutného koření a zeleniny. Přidání⁣ šťavnatých knedlíků k této lahůdce dodává teplému‍ jídlu dokonalou ⁤vyváženost.​ Tento recept je jednoduchý a‌ rychlý na přípravu, a přesto ‌vás překvapí intenzitou ‍chutí. Dopřejte si toto výtečné jídlo jako hlavní chod na oběd‍ nebo⁣ večeři a užijte si autentickou českou kuchyni. ​

Suroviny

  • 500 g hovězího masa‍ na guláš
  • 2 ⁣cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce‍ oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 ⁢lžička ⁢sladké papriky
  • 500 ml vývaru
  • sůl ‍a pepř ⁢dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.
  2. Cibuli ⁤oloupeme a nadrobno⁣ nakrájíme. ⁢Česnek ⁢prolisujeme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a⁤ osmahneme na něm cibuli do zlatova.
  4. Přidáme​ prolisovaný česnek a osmahneme‍ ho spolu s ⁣cibulí.
  5. Přidáme mletý kmín a sladkou papriku.
  6. Přidáme maso a opékáme ho dozlatova ze všech⁣ stran.
  7. Přidáme hladkou​ mouku a promícháme, aby se masa obalila moukou.
  8. Postupně přilijeme⁤ vývar a za ​stálého míchání ‌povaříme omáčku⁢ do zhoustnutí.
  9. Ochutíme solí⁤ a pepřem dle chuti.
  10. Na vodu připravíme knedlíky‍ dle návodu z obalu.
  11. Servírujeme maso v⁣ omáčce ‌s‍ knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *