22. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový kari s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Navod na pripravu chutneho rajcatoveho kari s kurcim masem, které je jednoduché a rychlé na pripravu. Vychutnejte si exotickou kombinaci rajcat a koreni s lahodnou prichuti kurciho masa. Uvarte si tento skvely recept a obohacte svuj jidelnicek o skvele asijske chute.

Rajčatový kari s kuřecím masem

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (na kosti)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masaly
  • 400 g rajčat (olejovitá konzerva)
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a osmažte ho spolu s cibulí dozlatova.
  3. Přidejte mletý kmín, kurkumu, koriandr a garam masalu a promíchejte.
  4. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezeštědne z barvy.
  5. Přidejte rajčata z konzervy spolu s šťávou a vařte 10 minut, aby se rajčata rozpustila.
  6. Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut.
  7. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem podle chuti.
  8. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *