22. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kofta sátara
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný recept na tradiční koftu sátara? Naše verze tohoto klasického arabského jídla vás ohromí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Kombinace šťavnatého mletého masa, aromatických bylinek a koření vytvoří dokonalou harmonii chutí. S ním také jdou skvěle pikantní omáčky, jogurt nebo saláty. Připravte si koftu sátara a přenesete své chuťové pohárky do exotického světa Orientu.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo telecí)
  • 1 cibule (na jemno nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • čerstvý petržel nebo koriandr (nasekaný, na ozdobu)

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, sůl a kardamom. Dobře promíchejte, dokud nedostanete homogenní směs.
  2. Vytvarujte z směsi malé kuličky a položte je na talíř.
  3. Rozpalte olivový olej v pánvi na středním ohni a přidejte kuličky. Opečte je z každé strany, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené (cca 10-12 minut).
  4. Pokud máte k dispozici gril, můžete kofta také grilovat. Grilujte je asi 5 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
  5. Když jsou kofta hotové, přeneste je na talíř a ozdobte nasekaným čerstvým petrželem nebo koriandrem.
  6. Podávejte s hummusem, pita chlebem nebo salátem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *