22. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilská fazole je tradiční brazilské jídlo plné chuti a výživných ingrediencí. Tento recept vás provede přípravou fazolového ragú s klobásou, cibulí, paprikou a rajčaty, které se podává s rýží. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci exotických koření a jednoduchých ingrediencí, které tvoří tento lahodný brazilský pokrm.
Suroviny
- 400 g fazolí (nejlépe černých)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 150 g klobásy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Propláchněte fazole ve studené vodě a nechte je namočené přes noc.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a klobásu a smažte, dokud se klobása nesměkne.
- Do hrnce dejte namočené fazole a zalijte vodou tak, aby byly fazole úplně ponořené.
- Přidejte smaženou směs z pánve, kmín, sladkou papriku, pálivou papriku, sůl a pepř.
- Nechte fazole vařit na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud nejsou fazole měkké.
Hotovou brazilskou fazoli můžete podávat samotnou nebo s rýží a salátem.