22. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kančí stroganoff je bohaté a chutné jídlo, které se stalo obrovským hitem ve světě gastronomie. Tento recept přináší kousky jemně kvašeného kančího masa, které jsou podávány s lahodnou smetanovou omáčkou obohacenou o houby a kousky cibule. Tato kombinace vytváří dokonalé amalgám velkorysých chutí a aromat, které budou vaše chuťové pohárky tleskat nadšením. Kančí stroganoff je rychlé a jednoduché jídlo, které se podává s rýží nebo šťouchanými bramborami a které si zaručeně získá vaše srdce i žaludek. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a připravte si pochoutku, která vás zcela nadchne svým úžasným, bohatým a jemným zážitkem.
Suroviny
- 600 g kančího masa (nasekaného na nudličky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 200 g žampionů (nakrájených na plátky)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
- 500 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmažte kančí maso, dokud není zlatavé. Vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké a sklovité.
- Přidejte žampiony a vařte, dokud nezměknou.
- Přidejte hladkou mouku a zamíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Přidejte smetanu, hořčici a vývar a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Vraťte kančí maso do omáčky, osolte a opepřete podle chuti.
- Vařte dalších 10 minut, aby se maso dobře prohřálo a okořenilo omáčkou.
- Servírujte kančí stroganoff s rýží nebo bramborovou kaší.