21. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s kurkumou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na chuťově bohatou kulajdu se zdravou přísadou kurkumy? Vyzkoušejte naši jedinečnou recepturu na kulajdu s kurkumou, která vás zaručeně překvapí. Tato tradiční česká polévka dostane nový rozměr díky přídavku kurkumy, která dodává jemnému krémovému vývaru nejen zářivě zlatou barvu, ale i zdravé vlastnosti. Pestré kombinace brambor, hub, kysaného zelí a kuřecího masa vytvářejí výjimečně chutnou harmonii, kterou oceníte jak v zimních, tak letních měsících. Připravit kulajdu s kurkumou je snadné a rychlé, takže se do toho pusťte a překvapte svou rodinu i hosty jedinečnou a lahodnou polévkou kulajda s kurkumou.

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany na vaření
  • 600 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička octa
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
  2. Cibuli jemně nakrájejte a osmahněte na pánvi dozlatova.
  3. V hrnci svařte osolenou vodu a přidejte nakrájené brambory. Vařte, dokud nezměknou.
  4. V malé míse rozmíchejte vejce s octem.
  5. Dovařené brambory sceďte a vrátíme je zpět do hrnce.
  6. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Poté přidejte osmahnutou cibuli.
  7. Smetanu smíchejte s kurkumou v malé misce a nalijte do polévky. Přiveďte k varu a míchejte.
  8. Při mírném varu přilijte směs z vejce s octem a za stálého míchání vařte ještě 2-3 minuty, nebo dokud polévka nezhoustne.
  9. Ochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  10. Hotovou polévku podávejte horkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *