21. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Domácí pizza s rajčaty a mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept vám přináší neodolatelnou domácí pizzu s lahodnými rajčaty a kvalitní mozzarellou. Vydejte se na gastronomickou výpravu plnou chutí a vyzkoušejte přípravu pizza těsta z domácího pekařství. S klasickými ingrediencemi a několika špetkami kreativity si sami vytvoříte perfektní italskou pizzu. Užijte si křupavý zážitek s lahodným rajčatovým základem a rozplývající se mozzarellou na vrchu. Přineste si kousek Itálie přímo do svého domova s touto vynikající variantou domácí pizzy.

Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 ml teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 200 g mozzarelly (nakrájené na plátky nebo na kostičky)
  • čerstvý bazalkový list na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Ve velké míse smícháme mouku, droždí, cukr a sůl.
  2. Po malých dávkách přidáváme teplou vodu a olej a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout zhruba 1 hodinu na teplém místě, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na tenký plát.
  4. Pláty těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Rajčatový protlak rozmícháme se solí a pepřem a rozprostřeme ho na obou plátech těsta.
  6. Přidáme plátky nebo kostičky mozzarelly.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a mozzarella rozpuštěná a lehce zlatá.
  8. Hotovou pizzu ozdobíme čerstvými bazalkovými listy a podáváme ještě teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *