21. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Jasmínová rýže s ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Jasmínová rýže s ovocem je lahodný a osvěžující recept ideální pro snídani, svačinu nebo dezert. Tento recept kombinuje aromatickou jasmínovou rýži s čerstvým ovocem, jako jsou jahody, borůvky a banány. Jasmínová rýže má svou charakteristickou vůni a chuť, která se skvěle doplňuje s jemností ovoce. Tento recept je snadný na přípravu a vyžaduje jen pár jednoduchých surovin. Navíc je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály, takže se může stát skvělou zdravou alternativou k běžným sladkým pokrmům. Vyzkoušejte tento lahodný recept na jasmínovou rýži s ovocem a dopřejte si chutnou a výživnou dobrotu.

Suroviny

  • 200 g jasmínové rýže
  • 400 ml vody
  • 200 g smíchaného čerstvého ovoce (např. jahody, kiwi, borůvky)
  • 2 lžíce medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce nasekané máty

Postup

  1. Rýži důkladně opláchněte vodou, dokud není voda čistá.
  2. Přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte opláchnutou rýži. Vařte podle návodu na obalu, obvykle kolem 10-15 minut, nebo dokud není rýže měkká a propásána.
  3. Mezitím si připravte ovocnou směs. Omyjte a nakrájejte čerstvé ovoce na menší kousky.
  4. Ve větší míse smíchejte nakrájené ovoce, med, citronovou šťávu a nasekanou mátu. Dobře promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
  5. Po uvaření nechte rýži v hrnci odstát zhruba 5 minut, poté ji přendejte do mísy se směsí ovocem a jemně promíchejte.
  6. Hotovou jasmínovou rýži s ovocem můžete servírovat okamžitě nebo ji nechte vychladnout a podávejte jako dezert.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *