21. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Růžový kebab s grilovaným masem je lahodný a osvěžující recept, který zaujme každého milovníka grilování. Tento recept využívá šťavnatého masa, které je marinováno v růžové omáčce plné aromatických koření a bylin. Grilované maso je pak plné chuti a měkké uvnitř. Navíc se podává s voňavým chlebem, čerstvými zeleninovými plátky a omáčkou na dochucení. Zahřejte si gril, připravte si tento růžový kebab a užijte si skvělé a chutné jídlo plné vůně a lahodnosti.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. roštěnec)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého koření
- 2 lžíce jogurtu
- 1/2 citronu (šťáva)
- 1/4 hlávky červeného zelí (na salát)
- 4 kornoutky na kebab
- Čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu pro maso. V misce smícháme olivový olej, česnek, kmín, sladkou papriku, sůl, koření, jogurt a citronovou šťávu.
- Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Necháme maso odležet v marinádě alespoň 30 minut, ideálně však 1-2 hodiny.
- Po vypršení doby marinování rozehřejeme grilovací pánvičku nebo gril na střední teplotu.
- Na rozpálenou pánvičku nebo gril položíme marinované kousky masa a grilujeme z obou stran do zlatova a dokonale propečeného stavu.
- V druhé pánvičce si připravíme červený salát. Nastrouháme červené zelí a orestujeme na pánvičce jen krátce, aby zůstalo lehce křupavé.
- Kornoutky na kebab předem lehce ohřejeme v troubě nebo mikrovlnce.
- Na každý kornoutek naskládáme grilované maso a na závěr přidáme orestované červené zelí.
- Jako ozdobu můžeme posypat růžový kebab čerstvým koriandrem.
- Růžový kebab servírujeme teplý a můžeme ho podávat s různými omáčkami.