21. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na římskou pikantní pastu carbonara vám přinese neodolatelnou chuť Itálie. Římská pikantní pasta carbonara je lahodně bohatá na vůni a dochuť. Naše jednoduchá a rychlá verze vás přesvědčí, že carbonara není jen o slanině a sýru, ale o harmonických chutích, které váš jazyk potěší. Připravte si svůj vlastní kulinářský zážitek a vytvořte si skvělý večeři plnou dobroty.
Suroviny
- 250 g těstovin (penne, fusilli nebo spaghetti)
- 200 g pancetty
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- 100 g sýru Pecorino Romano
- 1 lžička čerstvého mletého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na sporáku ohřejte vodu a uvařte těstoviny podle pokynů na obalu. Poté je sceďte.
- Pancettu nakrájejte na menší kousky. Olivový olej rozehřejte na pánvi a přidejte pancettu. Smažte ji, dokud není křupavá.
- Do pánve přidejte prolisovaný česnek a orestujte ho spolu s pancettou.
- V menší misce rozšlehejte vejce, přidejte nastrouhaný sýr Pecorino Romano a čerstvě mletý pepř. Dobře promíchejte.
- Přidejte uvařené těstoviny do pánve se smaženou pancettou a česnekem. Zamíchejte a poté odeberte pánvi z ohně.
- Nakonec přidejte směs se vejci, sýrem a pepřem. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily tuhou omáčkou.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
- Pokud je omáčka příliš tekutá, nechte ji lehce zhoustnout na mírném ohni za častého míchání.
- Svačte hotovou římskou pikantní pastu carbonara s nastrouhaným sýrem Pecorino Romano a servírujte ihned.