21. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Bavit se vaše chuťové pohárky s tímto lahodným receptem na nákypový bramborový karí. Tato chutná a sýtá vegetariánská pokrm je plná koření a překvapivě jednoduchá na přípravu. Přidáním karí prášku se brambory transformují do zářivě zlaté barvy a získají bohatou a křupavou texturu. Nejenže je to skvělý způsob, jak využít přebytečné brambory, ale je to i dokonalá volba pro všechny bramborové milovníky. Překvapte své chuťové buňky tímto výjimečným receptem na nákypový bramborový karí!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky karí
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 200 ml smetany na vaření
- 100 ml vody
Postup
- Nastrouhejte brambory na jemném struhadle a nechte je odkapat v cedníku.
- Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
- Ve velké pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte karí, sůl a pepř a smažte ještě 1 minutu.
- Přidejte nastrouhané brambory a dobře promíchejte s cibulí a kořením.
- Podlijte vodou, přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud brambory nezměknou.
- Přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
- Hotový nákyp servírujte jako přílohu ke grilovanému masu nebo samostatně.