21. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kefta kebab
zdroj: Recepty 24/7

Kefta kebab – vyvážená kombinace mletého masa, aromatických bylinek a orientálních koření. Tento tradiční grilovaný pokrm je plný chuti a dokonale se hodí pro všechny milovníky pikantního jídla. Zkuste se ponořit do exotického světa a vychutnejte si ho buď samotné, nebo se zahrnutím různých omáček a příloh. Naučte se, jak snadno připravit domácí kefta kebab a udělejte si radost i svým blízkým.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule (jemně nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (jemně nakrájené)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • Sok z 1 citrónu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř.
  2. Pomocí rukou vše dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  3. Formujte malé kulaté placičky o průměru kolem 5 cm.
  4. Nakrájené placičky zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  5. Před přípravou kebabů rozehřejte gril nebo pánvičku na vysokou teplotu.
  6. Pokapte olivovým olejem a opečte kebab na grilu nebo v pánvi z obou stran, dokud nejsou zlatavé a dobře propečené (cca 4-5 minut z každé strany).
  7. Servírujte s plátky citrónu a přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *