21. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kefta kebab – vyvážená kombinace mletého masa, aromatických bylinek a orientálních koření. Tento tradiční grilovaný pokrm je plný chuti a dokonale se hodí pro všechny milovníky pikantního jídla. Zkuste se ponořit do exotického světa a vychutnejte si ho buď samotné, nebo se zahrnutím různých omáček a příloh. Naučte se, jak snadno připravit domácí kefta kebab a udělejte si radost i svým blízkým.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule (jemně nasekaná)
- 2 stroužky česneku (jemně nakrájené)
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- Sok z 1 citrónu
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř.
- Pomocí rukou vše dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
- Formujte malé kulaté placičky o průměru kolem 5 cm.
- Nakrájené placičky zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
- Před přípravou kebabů rozehřejte gril nebo pánvičku na vysokou teplotu.
- Pokapte olivovým olejem a opečte kebab na grilu nebo v pánvi z obou stran, dokud nejsou zlatavé a dobře propečené (cca 4-5 minut z každé strany).
- Servírujte s plátky citrónu a přílohou dle vlastního výběru.