21. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naše dokonalé ravioli s masovou nádivkou vás nadchnou svou bohatou chutí a jednoduchostí přípravy. Vyzkoušejte tento tradiční italský recept a uvařte si delikátní domácí ravioli plněné lahodnou masovou směsí. Budete překvapeni, jak snadno se vám podaří připravit tyto lahodné těstoviny a okouzlíte tak své blízké dokonale připraveným jídlem. Nezapomeňte vyzkoušet naše prověřené kuchařské tipy a triky, které vám pomohou dosáhnout optimálního výsledku. Připravte si skutečnou italskou pochoutku doma a nechte se unést jedinečnou kombinací chutí ravioli s masovou nádivkou.
Suroviny:
- 500 g plátkových cestovinových plátů na ravioli
- 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce, rozšľahané
- 60 g strouhaného syra (parmezán, gouda)
- 2 lyžice nasekaného čerstvého petržlenu
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich preberieme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Na panvici rozpustíme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridáme mleté mäso a orestujeme ho do mäkka. Občas premiešame, aby sa mäso neprilepilo a získalo rovnomernú farbu.
- Do misky preložíme mäso z panvice a necháme vychladnúť. Potom pridáme rozšľahané vajce, strouhaný syr, nasekaný petržlen, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.
- Na jednu polovicu cestovinového plátu na ravioli nanesieme malú lyžičku náplne. Potom priložíme druhú polovicu plátu a okraje dobre stlačíme, aby sa neotvorili.
- Hotové ravioli vložíme do osolenej vriacej vody a varíme približne 2-3 minúty, kým nevyplávajú na povrch.
- Čerstvo uvarené ravioli môžeme podávať s paradajkovou omáčkou a posypať ďalším syrom a petržlenom.