21. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Kyselo z čočky a brambor
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a zdravé kyselo z čočky a ⁤brambor je vyvážené jídlo plné vlákniny a bílkovin. Tato ⁤lahodná česká specialita spojuje čočku, brambory, koření a další přísady do jednoho⁢ hřejivého pokrmu.⁣ Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si plnohodnotné jídlo, které zasytí i⁢ ty nejnáročnější chuťové pohárky.

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce ‌olivového oleje
  • 1 lžička ‌mleté sladké papriky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • sůl a ⁢pepř‌ podle chuti

Postup

  1. Čočku dobře propláchněte pod tekoucí⁤ vodou.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte ⁣a ‌nasekejte nadrobno.
  4. Do hrnce s rozpáleným olivovým⁤ olejem vložte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte mletou sladkou papriku, kmín a koriandr a chvíli orestujte.
  6. Přidejte do hrnce čočku a brambory a zalijte zeleninovým⁢ vývarem. Přiveďte k varu.
  7. Snížte teplotu a vařte přibližně 15 minut, dokud se brambory a‍ čočka neudusí.
  8. Při dochucování ​použijte sůl a pepř podle chuti.
  9. Servírujte teplé a podávejte s kysanou⁤ smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *