21. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bazalkovým pestem
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a osvěžující rajčatová polévka s lahodným bazalkovým pestem je ideálním jídlem pro horké letní dny. Tato jednoduchá polévka je plná čerstvých rajčat, která jsou zdrojem vitamínů a antioxidantů. Bazalkové pesto přidává do polévky výraznou chuť a aromat. Rajčatová polévka s bazalkovým pestem je skvělá volba pro vegetariány i vegany a snadno se připravuje. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést chutí slunečnicového léta.

Suroviny:

  • 1 kg rajčat
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l vývaru
  • 1 lžička cukru
  • Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup:

  1. Oloupejte rajčata a cibuli a nakrájejte je na menší kousky. Česnek oloupejte a nadrobno posekejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a rajčata. Přidejte rajčatový protlak a vývar. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  3. Po uvaření polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  4. Poté přidejte cukr a ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Polévku nechte vychladnout a podávejte s bazalkovým pestem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *