21. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rychlý vegetariánský kari je lahodný a zároveň zdravý pokrm plný chutných zeleninových ingrediencí. Tento recept vám pomůže připravit kari za velmi krátkou dobu. Vyzkoušejte ho a užijte si bohatou kombinaci koření a zeleniny ve spojení s jemnou omáčkou. Vaše chuťové pohárky nebudou zklamány!
Suroviny
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané na drobno
- 1 mrkev, na tenké plátky
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 150 g hrášku
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari pasty
- 1 lžíce oleje na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte na něj nakrájenou cibuli. Smažte ji dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a smažte spolu minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte na pánvi plátky mrkve a smažte je do měkka.
- Přidejte nakrájenou cuketu a smažte dalších pár minut, dokud se cuketa nezměkne.
- Přidejte hrášek a plátky červené papriky. Smažte je spolu až do změknutí hrášku.
- Do zeleniny přidejte kari pastu a promíchejte, aby se rovnoměrně rozložila.
- Přilijte kokosové mléko a vařte na středním plameni asi 10 minut, aby se chutě spojily.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.