21. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajin se zeleninou a kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Tajin se zeleninou a kuřecím masem – recept plný exotických chutí a vůní. Připravte si aromatické marocké jídlo, které zaujme nejen svou lahodnou kombinací zeleniny a kousky šťavnatého kuřecího masa, ale také svojí jednoduchostí přípravy. Obohaťte svůj jídelníček o tuto lahůdku plnou zdravých surovin a užijte si skvělou chuť Orientu doma.

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky Tajin koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriky na plátky, cuketu a baklažán na kostičky, a rajčata na malé kousky. Petrželku si připravíme na ozdobu.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm kuřecí maso do zlatova. Poté maso vyjmeme a stranou odložíme.
  3. Do stejné pánve přidáme cibuli a papriky a dusíme je asi 5 minut. Přidáme cuketu a baklažán a dusíme dalších asi 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidáme rajčata, Tajin koření, sůl a pepř podle chuti. Osmahneme zeleninu do měkka.
  5. Do hrnce vrátíme osmažené kuřecí maso a promícháme s osmaženou zeleninou. Dusíme ještě asi 5 minut, aby se všechny chutě spojily.
  6. Při podávání můžeme pokladat jídlo posypané čerstvou petrželkou. Můžeme servírovat s vařeným rýží nebo bulgurem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *