21. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na domácí pizzové těsto? Naše jednoduchá a chutná verze vám umožní si vychutnat naprostou dokonalost pizzy přímo z vaší vlastní kuchyně. S použitím základních ingrediencí, jako je mouka, droždí, voda, olej a sůl, budete mít vytvořeno dokonalé a nadýchané těsto, které se snadno vyválí a nasaje si všechny vynikající přísady, které mu přidáte. Bez ohledu na to, zda upřednostňujete klasickou margheritu nebo experimentální kombinace ingrediencí, naše receptura vám poskytne základní kámen k přípravě nezapomenutelné pizzy přímo u vás doma. Sáhněte po našem jedinečném receptu na domácí pizzové těsto a nechte se inspirovat svěžími, lahodnými a domácími pizzovými zážitky.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 balíček sušeného droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 ml teplé vody
Postup
- Smíchejte mouku, sůl a cukr v míse.
- Rozpusťte droždí ve vodě a přidejte olivový olej.
- Přidejte droždí s vodou a olejem do misky s moukou.
- Dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud je příliš lepkavé, přidejte trochu mouky, pokud je příliš suché, přidejte trochu vody.
- Těsto nechte vykynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nedosáhne dvojnásobného objemu.
- Před použitím těsto znovu promíchejte, rozdělte na menší kousky a vyválejte na tenké pizzy.
- Přidávejte oblíbené ingredience na pizzu a pečte při teplotě 220 stupňů Celsia asi 10-15 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a ingredience nejsou propečené.