21. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Domácí pizzové těsto
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na domácí pizzové těsto? Naše jednoduchá a chutná verze vám umožní si vychutnat naprostou dokonalost pizzy přímo z vaší vlastní kuchyně. S použitím základních ingrediencí, jako je mouka, droždí, voda, olej a sůl, budete mít vytvořeno dokonalé a nadýchané těsto, které se snadno vyválí a nasaje si všechny vynikající přísady, které mu přidáte. Bez ohledu na to, zda upřednostňujete klasickou margheritu nebo experimentální kombinace ingrediencí, naše receptura vám poskytne základní kámen k přípravě nezapomenutelné pizzy přímo u vás doma. Sáhněte po našem jedinečném receptu na domácí pizzové těsto a nechte se inspirovat svěžími, lahodnými a domácími pizzovými zážitky.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 ml teplé vody

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl a cukr v míse.
  2. Rozpusťte droždí ve vodě a přidejte olivový olej.
  3. Přidejte droždí s vodou a olejem do misky s moukou.
  4. Dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud je příliš lepkavé, přidejte trochu mouky, pokud je příliš suché, přidejte trochu vody.
  5. Těsto nechte vykynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nedosáhne dvojnásobného objemu.
  6. Před použitím těsto znovu promíchejte, rozdělte na menší kousky a vyválejte na tenké pizzy.
  7. Přidávejte oblíbené ingredience na pizzu a pečte při teplotě 220 stupňů Celsia asi 10-15 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a ingredience nejsou propečené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *