21. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s kynutým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí guláš s kynutým knedlíkem⁢ – tradiční české jídlo plné chutí a vůně. ⁢Podává‍ se ‌hovězí maso náležitě dochucené ⁣kořením a omáčkou, která zaručuje skvělou chuťovou explozi. K tomu‌ se podává nadýchaný kynutý knedlík, který je dokonalou doplňkovou pochoutkou.​ Pokud milujete tradiční českou kuchyni, nechte se rozmazlovat⁤ tímto lahodným a sýrným jídlem.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa ⁤(použít lze hovězí plec nebo hovězí ‌zadní)
  • 2‌ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2⁣ lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 ‌lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ⁣ml hovězího vývaru
  • 200 ml červeného vína

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme ⁤a nakrájíme na‌ jemno.
  3. V⁢ hrnci ⁣zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
  4. Přidáme česnek a ⁢dáme opéct ‌spolu s ‌cibulí.
  5. Přidáme maso a opékáme, dokud nezezlátne ze všech stran.
  6. Přidáme mouku, sladkou papriku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Promícháme.
  7. Po chvíli ‍přidáme rajčatový protlak a opět promícháme.
  8. Přilijeme hovězí vývar ⁣a červené ‌víno.
  9. Přivedeme k varu, ztlumíme ‍plamen a pokličkou přikryjeme hrnec.
  10. Guláš dusíme na mírném ohni asi 2-3 hodiny,‌ dokud maso nezměkne.

Servírování

Guláš podáváme s kynutými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *