Červená čočková polévka je lahodný veganský recept, který si získá srdce všech milovníků dobrého jídla. Tato chuťově vyvážená polévka z červených čoček, rajčat a aromatických bylinek je nejen plná výživných látek, ale také příjemně zahřívá v chladných zimních dnech. Připravte si jednoduchou a zdravou polévku na talíř během pár minut a dopřejte si chutnou a sýtou večeři plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 hrnek červenéchčočky
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 palička zázvoru (cca 2 cm)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička sladké papriky
  • hrst nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kočičku opláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit v osolené vodě, dokud nezměkne.
  2. Cibuli, česnek a mrkvě oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Zázvor oloupejte a nastrouhejte.
  4. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Zpěstřete je dozlatova.
  5. Přidejte mrkev, brambory a zázvor. Osolte, opepřete a začněte podlévat vodou.
  6. Na mírném ohni vařte, dokud nebude zelenina měkká. Přidejte červenou čočku a vařte dalších 10 minut.
  7. Přiveďte polévku do varu, přidejte mletý kmín, kurkumu a sladkou papriku. Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
  8. Pokud chcete hladší konzistenci, můžete polévku rozmixovat tyčovým mixérem.
  9. Příložte čerstvý koriandr nebo petrželku a dochuťte podle chuti solí a pepřem.
  10. Servírujte a můžete podávat s čerstvým pečivem nebo croutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *