20. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na složenku z vepřových kotlet v brazilském stylu vás ponoří do světa tropických chutí. Pravé brazilské koření harmonicky propojí sladkost ananasu s pikantním grilem vepřového masa, připraveného podle tradičních brazilských receptů. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a nechte se unést na pláž Copacabana přímo z domova. S naším podrobným návodem na přípravu se budete cítit jako skutečný brazilský kuchař. Poskytneme vám tipy na správné koření a postup, abyste si mohli vychutnat autentickou brazilskou chuť.
Suroviny:
- 600 g vepřových kotlet
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladkého křenu
- 1 citron
Postup:
- Na prkénku nakrájejte papriku, cibuli, rajčata a česnek na menší kousky.
- V misce smíchejte papriku, kmín, sladký křen, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vzniklou marinádu promíchejte s vepřovými kotletami a nechte je nakynout alespoň 30 minut.
- Připravte si grilovací pánev a rozehřejte ji na střední teplotu.
- Kotlety vložte na rozpálenou pánev a smažte je z obou stran do zlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku, cibuli, rajčata a česnek a smažte je spolu s kotletami, dokud nezměknou.
- Složenku podávejte posypanou sekanou petrželkou nebo koriandrem.