20. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborák s kysaným zelím
zdroj: Recepty 24/7

​ Bramborák s kysaným zelím ​- výborný ​tradiční ‍český ⁤pokrm, kterým si na talíři užijete ⁤chuťovou explozi. Tento recept vám ukáže, ⁣jak jednoduše připravit lahodný bramborák, který se perfektně doplňuje s kysaným zelím. S pomocí našich ⁣jednoduchých​ kroků⁢ budete mít ve ⁢chvíli hotový‌ pokrm, který zvládne každý. Připravte si své ‌brambory, nastrouhané cibuli a vejce a nezapomeňte⁤ na kysané zelí. Bramborák s kysaným ‌zelím je skvělou volbou pro ‌večeři plnou chuti a nostalgických ‍vzpomínek na⁣ českou kuchyni.​

Suroviny

  • 4 větší‌ brambory
  • 1 menší cibule
  • 1 vejce
  • 4 lžíce​ hladké mouky
  • 1/2 lžičky‌ soli
  • 1/4 lžičky​ mletého kmínu
  • 1/4 lžičky mletého ⁣pepře
  • olej na smažení
  • kysané zelí
  • kysaná‍ smetana (na podávání)

Postup

  1. Oloupejte a⁢ nastrouhejte brambory a cibuli.
  2. V míse ‌smíchejte⁣ nastrouhané brambory a cibuli,‌ vejce, mouku, sůl, kmín ⁢a pepř. Dobře promíchejte, ať vznikne​ souvislá hmota.
  3. V pánvi⁢ zahřejte ‌trochu⁣ oleje ‍na​ střední teplotu.
  4. Do ‌pánve nabírejte lžící menší ⁤množství směsi a rozetřete na ⁣placku tlustou cca 1 cm.
  5. Smažte ⁤bramboráky z obou stran dozlatova.
  6. Hotové bramboráky vyjměte⁤ z pánve ‌a nechte⁣ okapat na papírovém ubrousku.
  7. Podávejte⁢ bramboráky společně s kysaným zelím a kysanou smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *