20. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na výborné jídlo, zde je pro vás vynikající návrh. Kuřecí Provençale je chutný a jednoduchý recept z francouzské kuchyně, který určitě osloví vaše chuťové buňky. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, rozmarýnu, česneku, cherry rajčat a olivového oleje vytváří dokonalou harmonii chutí. Během přípravy přeskočíte zdlouhavé kroky, což z receptu dělá rychlou a snadnou večeři. Nechte své smysly vzplanout touto výjimečnou verzi kuřecího masa a okouzlete své blízké výborným jídlem Kuřecí Provençale.
Recept na Kuřecí Provençale
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké cibule, nakrájené na tenká kolečka
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 250 g cherry rajčat, přepůlených
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- ¼ šálku bílého vína
- 2 lžíce nasekaného čerstvého petrželového lístku
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kusy.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, papriky a rajčata. Vařte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte kuřecí kousky a opečte je z každé strany, dokud nebude zlatě hnědé.
- Přidejte sušené bylinky, sůl, pepř a bílé víno. Směs promíchejte a nechte vařit asi 10 minut, nebo dokud kuře nebude perfektně propečené a dochucené.
- Před servírováním posypte jídlo čerstvým petrželovým lístkem.