20. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí satay s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí satay s arašídovou omáčkou je lahodným jídlem, které vás okamžitě přenese do tradiční thajské kuchyně. Šťavnatá kousky hovězího masa jsou marinované v exotické směsi koření a poté grilované do dokonalosti. Tečkou nad i je arašídová omáčka, která tuto pochoutku přenáší na zcela novou úroveň. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují pikantní a intenzivní chuťové zážitky.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (řízek nebo roštěnec)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100g arašídového másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 červená paprika (nasekaná na menší kousky)
  • 1 cibule (nasekaná na menší kousky)
  • šťáva z jednoho limetky

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do misky.
  2. V jiné míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hnědý cukr, koriandr, kurkumu, kmín, česnek a olej. Promíchejte dobře, aby se vše spojilo.
  3. Přelijte marinádou maso a nechte ho v lednici odpočívat minimálně 1 hodinu nebo nejlépe přes noc, aby dobře nasáklo.
  4. V omáčkovém hrnci zahřejte kokosové mléko. Přidejte arašídové máslo a třtinový cukr. Za stálého míchání vařte omáčku, dokud se nezačne zhoustnout.
  5. Přidejte červenou papriku, cibuli a šťávu z limetky. Pokračujte v vaření omáčky, dokud zelenina nezměkne a omáčka získá požadovanou konzistenci.
  6. Zatímco se omáčka vaří, na pánvi osmažte marinované kousky masa, dokud nejsou zevnitř propečené.
  7. Servírujte hovězí satay s arašídovou omáčkou a podávejte s rýží nebo čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *