20. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Staročeská kyselá zelí
zdroj: Recepty 24/7

Staročeská kyselá zelí je tradiční české jídlo, které si snadno připravíte doma. Kyselá zelí má vynikající chuť a je bohatá na vitamíny C a K. Tento recept ‍vás provede ⁤krok za krokem, jak si vyrobit chutné kyselé‌ zelí s použitím tradičních surovin a postupů. Dopřejte si tento jedinečný kousek ‌české‌ kuchyně a dopřejte si svěží a‍ zdravou přílohu k různým masovým a vegetariánským pokrmům.

Suroviny

  • 1​ hlávka zelí
  • 2-3 lžíce soli
  • 2 bobkové listy
  • 6 nových brambor
  • 1 lžíce kmínu
  • koření dle chuti (příklad: pepř, nové koření,⁢ kmín)

Postup

  1. Zelí očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme sůl ‌a důkladně promícháme, zatímco lehce přimáčkáváme. Necháme zelí asi 30⁢ minut odležet.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. V hrnci vaříme‍ vodu a přidáme⁤ bobkové‍ listy, brambory, kmín a zelí (s odstraněným přebytečným soleným nálevem).⁣ Vaříme zhruba 40 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Hotové kyselé zelí můžeme ochutit kořením dle vlastního vkusu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *