20. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vichyssoise
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si svěží a chutnou Vichyssoise, tradiční francouzský krémový polévku. Tato lahodná specialita spojuje jemnost brambor, pórů, smetany a bylinek, vytvářející harmonickou kombinaci chutí. Dopřejte si výjimečný gastronomický zážitek se základem francouzské kuchyně – vyzkoušejte Vichyssoise ve své domácnosti a okouzlete své chuťové pohárky.

Suroviny

  • 4 větší brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 pórek, nakrájený na kolečka
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce másla
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • pažitka na ozdobení

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo na střední teplotu.
  2. Přidejte brambory, pórek a cibuli a opékejte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  3. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  4. Snižte teplotu a vařte asi 15-20 minut, dokud brambory nejsou měkké.
  5. Odstraňte hrnec z tepla a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Přeneste směs do mixéru a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  7. Přidejte smetanu a důkladně promíchejte.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Pokladou vichyssoise do lednice a nechte ji vychladnout minimálně 2 hodiny.
  10. Před podáváním ozdobte vichyssoise čerstvou pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *