20. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas s avokádovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kuřecí empanadas s avokádovým dipem je dokonalým pokrmem pro milovníky chutných obědů nebo večeří. Kuřecí maso je jemně marinováno v kořenící směsi a následně úhledně zabaleno do křupavého těsta empanadas. Naše avokádový dip přidává dohromady bohatou kombinaci avokáda, česneku, citronové šťávy a máty, která dokonale doplňuje chuť empanadas. Tento recept je snadno připravitelný, zdravý a plný výrazných chutí, které udělají výrazný dojem na vaše chuťové buňky.

Suroviny:

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 400 g listového těsta
  • 1 vejce
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej a na něm osmažte nakrájenou cibuli.

  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso, na kousky nakrájenou papriku a prolisovaný česnek. Orestujte do změknutí masa.

  3. Přidejte kukuřici a koření (kari, papriku, kmín, sůl, pepř) a vše promíchejte. Nechte chvíli restovat, dokud se vůně koření neuvolní.

  4. Rozválejte listové těsto a pomocí kolečka na těsto vyřízněte menší kruhy.

  5. Na každý kruh dejte lžíci náplně, složte na půl a pečlivě uzavřete okraje.

  6. Vymažte empanadas rozšlehaným vejcem, aby získaly zlatavou barvu, a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne.

K empanadas servírujte avokádový dip, který si připravíte tak, že avokádo rozmixujete s citronovou šťávou, solí a pepřem do hladké konzistence.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *