Chutné a zdravé květákové karbanátky s čočkovým ragú jsou skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě. Tento recept vás ohromí svou jednoduchostí i bohatou chutí. Květákové karbanátky jsou připraveny z čerstvého květáku, který je smíchán s cibulí, česnekem a několika dalšími ingrediencemi. Poté jsou pečeny do zlatova a servírovány s lahodným čočkovým ragú, který dodává jídlu výraznou chuť. Dopřejte si s tímto receptem chutný a vyvážený pokrm, který jistě potěší i vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 1 velký květák
  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • kousky chleba (na oříznutí karbanátků)

Postup

  1. Nastrouhejte květák na jemné drobky a spařte ho vroucí vodou asi 5 minut. Následně ho nechte okapat.
  2. V hrnci uvařte červenou čočku podle návodu na obalu.
  3. Olej rozehřejte na pánvi a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a rajčata a míchejte, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte vařenou čočku a květák, promíchejte.
  6. Osolte, opepřete a přidejte mleté koření a kmín. Míchejte alespoň dalších 5 minut.
  7. Uvařte kousky chleba na pánvi a poté je ořežte na tvar karbanátků.
  8. Suroviny na pánvi vytvarujte do karbanátků a podávejte s oříznutým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *