19. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněná jehněčí kýta
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na chutné a aromatické jídlo? Vyzkoušejte naši lahodnou Kořeněnou jehněčí kýtu! Tato tradiční a přitom originální receptura vám přinese nezapomenutelný zážitek. Kvalitní jehněčí maso je jednoduše a jemně ochuceno směsí pikantních koření, které dodávají jídlu příjemnou chuťovou paletu. Pečte maso v troubě, dokud nebude měkké a šťavnaté. Výsledný pokrm je bohatý na bílkoviny a výborně se hodí ke grilování nebo ke slavnostním příležitostem. Dopřejte si lahodnou kořeněnou jehněčí kýtu a okořeňte svůj jídelníček!

Suroviny

  • 800 g jehněčí kýta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 500 ml jehněčího vývaru

Postup

  1. Očistěte jehněčí kýtu od případných blan a šlach.
  2. Na sporáku si připravte hlubší pánvičku a rozehřejte v ní olivový olej.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
  4. Přidejte rozmačkaný česnek a jemně promíchejte.
  5. Do mísy smíchejte mletý kmín, koriandr, římský kmín, sladkou papriku, sůl a pepř.
  6. Natřete jehněčí kýtu připravenou směsí koření ze všech stran.
  7. Přidejte jehněčí kýtu do pánvičky a opékejte ji z každé strany, dokud neztmavne.
  8. Přidejte jehněčí vývar do pánvičky.
  9. Poté, co vývar zavře, snižte teplotu a nechte jehněčí kýtu dusit po dobu přibližně 1,5-2 hodin, dokud nebude maso měkké a šťavnaté.
  10. Po uvaření nechte jehněčí kýtu chvilkově odpočinout a poté ji nakrájejte na plátky.
  11. Podávejte teplé s přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *