19. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na lahodný naan chléb s bylinkovým máslem? Naše verze tohoto klasického indického chlebového pokrmu vás jistě nadchne. Navíc, abyste si ho opravdu užili, přidáváme klasické bylinkové máslo, které tomuto chlebu dodává ještě víc výraznosti. S naším jednoduchým návodem na přípravu a skvělými tipy, jak dosáhnout dokonalého chlebu, si budete moci vychutnat autentický indický zážitek přímo ve své vlastní kuchyni. Začněte vařit ještě dnes a překvapte své blízké tímto lahodným indickým pokrmem.
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 120ml mléka
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžíce oleje
Postup
- V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a kypřící prášek.
- Přidejte mléko, jogurt a olej. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho odpočinout přibližně 2 hodiny.
- Dělejte menší kuličky z těsta a rozválejte je na tenké placky.
- Na rozpálené pánvi při střední teplotě opečte naan chléb z obou stran, dokud nezíská zlatohnědou barvu a lehké křupavost.
- Hotový naan chléb potřete bylinkovým máslem (smíchejte máslo s nasekanými bylinkami) a podávejte ihned.