19. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Zeleninová quiche Lorraine
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninová quiche Lorraine – Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční quiche Lorraine s příjemným zeleninovým twistem. Křehký slaný těstíček naplněný směsí kyselé smetany, sýra, šunky a čerstvého zeleného hrášku, špenátu a chřestu. Originální francouzská pochoutka, která se stane chutnou alternativou pro vegetariány i masožravce. Připravte si zeleninovou quiche Lorraine a překvapte své hosty neotřelým a zdravým gurmánským zážitkem.

Suroviny

  • 300 g listového těsta
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g špenátu
  • 150 g slaniny
  • 100 g sýra Gruyère
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pomoučeném vále rozválej těsto na pruh o velikosti formy na quiche.
  2. Těsto přenese do formy a po vybrání bublinek znovu potřepej moukou a nech odpočinout
  3. Předehřej troubu na 180°C.
  4. Na rozpáleném oleji na pánvi orestuj na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  5. Přidej pokrájenou slaninu a špenát, nech pár minut povařit.
  6. Smíchej v míse vejce, smetanu a mléko, osol a opepři.
  7. Těsto vysyp do formy a na něj polož plátky sýra.
  8. Přidej zeleninovou směs a zalij vaječnou směsí tak, aby vše bylo pokryté.
  9. Peč v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud bude quiche zlatavý.
  10. Než ho podáš, nech ho vychladnout a ztuhnout, aby se dobře krájel.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *