19. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap vegetariánský recept
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo plné chutí a barev. Tento vegetariánský recept vám ukáže, jak si ho připravit bez masných produktů. Vychutnejte si směs zeleniny, nakládaných vajíček a rýže, která je dokonale dochucena speciální omáčkou. Vytvořte si toto lahodné jídlo, které je zároveň zdravé a plné živin. Připravte si bibimbap doma a vychutnejte si exotickou korejskou kuchyni i jako vegetarián.

Suroviny

  • 200 g rýže
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 150 g cuketa
  • 100 g špenátu
  • 100 g kimchi
  • 4 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička česneku (nasekaného)
  • 1 lžička ingveru (nasekaného)
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Uvařte rýži podle pokynů na obalu a důkladně ji propláchněte studenou vodou.
  2. Papriku, mrkev a cuketu nakrájejte na tenké proužky.
  3. Špenát opláchněte a osušte.
  4. V hrnci smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, med, česnek, ingver, sůl a pepř. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se med nerozpustí.
  5. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmažte nakrájenou papriku, mrkev a cuketu. Můžete přidat trochu soli pro dochucení.
  6. Na další pánvi opečte vejce na početnostý vaječný lívaneček, s mírně tekoucím žloutkem.
  7. Na dno mise položte rýži a na jednu polovinu pokladte opečenou zeleninu. Na druhou polovinu dejte špenát a kimchi. Vše ozdobte opečeným vejcem.
  8. Hotový bibimbap podávejte s omáčkou z bodláku (gochujang) nebo sójovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *