19. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na římskou pizzu s rajčaty? Naše jednoduchá a chutná římská pizza je perfektním jídlem pro celou rodinu. S křehkým těstem a bohatou vrstvou čerstvých rajčat, se budete cítit jako na dovolené v Itálii. Připravte si svou vlastní římskou pizzu dnes a ničte se výjimečnou kombinací chutí a vůní.
Suroviny
- 200 g pizzového těsta
- 200 g mozzarelly
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme suroviny. Rajčata nakrájíme na plátky, mozzarellu rozkrájíme na menší kousky, cibuli i česnek nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli do zlatova. Poté přidáme česnek a krátce restujeme, dokud se nezačne lehce připalovat.
- Pizzové těsto rozválíme na požadovanou velikost a přeneseme ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Na rozválené těsto nejdříve rovnoměrně rozložíme osmaženou cibuli a česnek.
- Přidáme plátky rajčat a posypeme je sušeným oreganem a bazalkem. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Na závěr rovnoměrně rozložíme rozkrájenou mozzarellu.
- Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15-20 minut, nebo dokud těsto nezačne zlatě hnědnout a sýr se nerozpustí.
- Hotovou římskou pizzu s rajčaty můžeme servírovat a podávat.