19. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat skvělou pečenou kachnu s jablečnou nádivkou? Naše receptura vás provede jednoduchým postupem, jak připravit tento lahodný pokrm. Kombinace kachního masa s jemnými kousky jablek a koření vytvoří dokonale pikantní a osvěžující chuť. S našimi tipy na správnou přípravu a pečení dosáhnete skvělých výsledků každým jednou. Navíc, pečená kachna s jablečnou nádivkou je ideální pro hosty a slavnostní příležitosti. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké jedinečnou dobrotou!
Suroviny:
- 1 kachna (asi 2-2,5 kg)
- 4-5 jablek (oloupané a nakrájené na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na kostičky)
- 4-5 stroužků česneku (nasekané)
- 100 g másla (rozpuštěného)
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Kachnu důkladně omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
- Vnitřek kachny osolte a okmínujte pepřem.
- Do vnitřku kachny naplňte plátky jablek, cibulí a česnekem.
- Kachnu položte na pekáč a potřete rozpuštěným máslem.
- Přikryjte pekáč a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte kachnu 2-3 hodiny, pravidelně ji oblívejte výpekem a obracejte.
- Po upečení nechte kachnu chvíli odpočinout a pak podávejte se zeleninovými přílohami, bramborami nebo knedlíky.