19. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tandori kachna s jogurtovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tandori kachna s jogurtovou omáčkou: Skvělý recept na tradiční indické jídlo, které zaujme nejen svou chutí, ale i výraznou prezentací. Kachna je marinována ve speciální směsi z tandoori koření a jogurtu, což jí dodá bohatou a exotickou chuť. Pečená kachna je podávána s osvěžující jogurtovou omáčkou, která zjemňuje kořeněnou příchuť maso a dává jí lákavý kontrast. Připravte si toto jedinečné jídlo a dejte svému podnebí skutečnou indickou příchuť!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte jogurt, kurkumu, kmín, koriandr, zázvor, rozdrcený česnek, jemně nakrájenou cibuli, olivový olej, sůl a pepř v míse.
  2. Napokrájejte kachnu na menší kusy. Vložte je do marinády a nechte v chladničce odpočívat minimálně 2 hodiny (nejlépe přes noc).
  3. Pečící papír vložte do pekáčku a na něj položte kousky kachny. Nechte marinádu stékat a kachnu opečte ve vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 30-40 minut, dokud není kůrčička křupavá a šťáva čirá.
  4. Vzniklou šťávu můžete přidat k jogurtové omáčce pro zvýraznění chuti.
  5. Tandori kachnu podávejte spolu s jogurtovou omáčkou a přílohou podle vlastního výběru. Doporučujeme například basmati rýži, čerstvou zeleninu nebo indický chléb naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *