19. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Čerstvé jihoitalské těstoviny.
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvé jihoitalské těstoviny jsou lahodným pokrmem, který si zamiluje každý milovník italské kuchyně. Těstoviny jsou připravovány ručně podle tradičních receptů z čerstvého těsta a mají neodolatelně jemnou konzistenci. Dopřejte si chuťovou explozi s plným aroma při každém soustu. Naše jedinečné jihoitalské těstoviny představují dokonalou kombinaci kvality, čerstvosti a autentického chuti. Nechte se unést do slunné Itálie při každém kousku těchto výjimečných těstovin.

Suroviny

  • 200g semoliny
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • voda

Postup

  1. V mise smíchejte semolinu a sůl.
  2. Vytvořte důlek uprostřed a do něj rozkvedlejte vejce.
  3. Přidejte postupně trochu vody a začněte těsto míchat.
  4. Přidejte další vodu podle potřeby, dokud nedosáhnete hladkého a pevného těsta.
  5. Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte odpočinout přibližně 30 minut.
  6. Rozdělte těsto na menší části a postupně protahujte na válečku.
  7. Nakrájejte na požadované tvary (např. tagliatelle, linguine nebo farfalle).
  8. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte těstoviny do měkkosti (asi 3-5 minut).
  9. Proceděte vařené těstoviny a následně je můžete podávat s oblíbenou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *