18. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilské ragú je chutné a pikantní jídlo, které vás přenese do slunečné Brazílie. Tento recept kombinuje lahodné hovězí maso, koření a čerstvé ingredience pro bohatou a plnou chuť. Připravte si tento exotický pokrm, který rozhodně ohromí vaše chuťové buňky.
Brazilský ragú
Suroviny:
- 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, najemno nakrájená
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 1 plechovka kukuřice, odkapaná
- 400 g rajčat z plechovky, nakrájená na kousky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a pečte dalších pár minut.
- Přidejte hovězí maso a smažte, dokud není maso z každé strany zhnědlé.
- Přidejte rajčata, papriky, kukuřici, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř.
- Povařte na mírném ohni přibližně 1-2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s vařenou rýží nebo pečivem.