18. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Sýrový bramborový koláč
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte vzdušný ⁤a sytý sýrový bramborový koláč ‌s⁣ krásně zlatavou kůrkou. Tento recept kombinuje jemnost⁤ brambor⁤ a⁢ krémovost⁤ sýra, ⁤vytvářející ​neodolatelnou kombinaci‌ chutí. S tímto jednoduchým a chutným receptem‍ se stanete králem večerního​ stolu nebo⁣ dokonalým ​hostitelem na⁤ večírcích. Připravte si tento lahodný, sýrový zážitek ​ještě dnes!

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 200 g tvrdého sýra ⁤(např. eidam nebo gouda)
  • 2 vejce
  • 100 g smetany
  • 100 g ‌kysaného mléka
  • 100 ⁣g strouhaného ‌parmezánu
  • 2 lžíce jemně ⁢nakrájené ⁢petrželky
  • sůl a pepř‍ podle chuti

Postup:

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na ⁤jemném struhadle.
  2. Sýr nastrouhejte na‌ hrubém ​struhadle.
  3. V ​míse⁢ smíchejte nastrouhané brambory ⁤se sýrem.
  4. V jiné míse rozšlehejte vejce, smetanu a kysané mléko. Přidejte ⁣petrželku​ a ‍ochuťte solí a ​pepřem.
  5. Přidejte​ směs z ⁣mísy s bramborami ⁤a ⁤sýrem​ a vše⁤ důkladně‍ promíchejte.
  6. Vymažte a⁣ vysypte plech, kterým⁢ chcete péct koláč. Rozetřete na něj ⁣směs a zasypejte strouhaným parmezánem.
  7. Předehřejte troubu na 180 °C a koláč pečte asi 40‌ minut, nebo dokud není zlatavý a ‍pevný na dotek.
  8. Nechte koláč vychladnout ‍a podávejte ​teplý ⁣nebo studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *