18. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na výtečný kari s masem je ideální pro všechny milovníky exotické kuchyně. Tento lahodný pokrm spojuje šťavnaté kousky masa s bohatou směsí koření, která dodává jídlu výraznou chuť a aroma. Připravte si toto oblíbené jídlo během několika jednoduchých kroků. Zkuste náš kari s masem a udělejte si exotickou hostinu přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g masa (kuřecí, hovězí, skopové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek.
- Přidáme maso a za stálého míchání ho osmahneme ze všech stran, dokud není zlatě hnědé.
- Přidáme kari koření a důkladně ho promícháme s masem a cibulí.
- Po chvíli zalijeme kokosovým mlékem a necháme pomalu vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Přidáme sójovou omáčku a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky smíchané s vodou.
- Servírujeme s rýží nebo plackami naan.