18. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské kamené maso je neodolatelné jídlo, které vás přenese přímo do argentinských pamp. Tento recept vám ukáže, jak připravit kamené maso ve vašem vlastním domácím prostředí. S kvalitním hovězím masem, aromatickými bylinkami a přesným grilováním získáte neuvěřitelně šťavnaté a chutné maso. Doplňte ho omáčkou chimichurri a poznáte pravou kouzelnou chuť Argentiny. Sledujte náš recept a připravte si zážitek z argentinské kuchyně, který si určitě zamilujete.
Suroviny
- 1,5 kg hovězího roštěného (nejlépe z vnitřního stehna)
- 4 stroužky česneku, utřené na pastu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce pepře
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
Postup
- Nejprve si připravte marinádu. Ve velké míse smíchejte utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř, mletou papriku a oregano.
- Hovězí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky o velikosti hrstky.
- Nakrájené kousky masa vložte do misky s marinádou a důkladně je promíchejte, aby se všechny kousky maso dokonale obalily marinádou. Nechte maso marinovat minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici.
- Před přípravou masa si připravte kameny. Umyjte je důkladně pod tekoucí vodou a vysušte. Ohřejte je na grilu nebo na grilovací desce na vysokou teplotu, dokud nejsou pěkně rozpálené.
- Na rozpálené kameny položte marinované kousky masa a pečte je přímo na kamenech. Grilujte maso asi 2-3 minuty z každé strany, dokud není zevnitř středně propečené. Při grilování si můžete pomáhat grilovacím náčiním (lžíce, vidličkou) pro otočení masa.
- Po dokončení grilování maso vyjměte z kamene a nechte ho odpočinout pár minut, aby se šťáva rovnoměrně rozpřela po celém kusu masa.
- Servírujte maso s pečenými bramborami, zeleninovým salátem nebo chimichurri omáčkou.