16. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Sladko-kyselá chutná růžová omáčka.
zdroj: Recepty 24/7

Sladko-kyselá chutná růžová omáčka je dokonalý doplněk k vašim oblíbeným pokrmům. Tato omáčka spojuje sladké a kyselé chutě, vytvářející osvěžující kombinaci pro vaše chuťové buňky. S její jemně růžovou barvou je také vizuálně atraktivní. Přidání této omáčky do vašich receptů dodá nový rozměr a přivede každý pokrm na vyšší úroveň. Užijte si lahodnou růžovou omáčku a zkuste ji s různými pokrmy, jako je maso, zelenina nebo těstoviny. Vaše chuťové pohárky vám budou děkovat!

Suroviny

  • 200 g červených rybízů
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • pár kapek červené potravinářské barvy (volitelné)

Postup

  1. Rybízy důkladně omyjeme a přesuneme do hrnce.
  2. Přidáme cukr, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a přivedeme k varu.
  3. Necháme vařit 10 minut, občas promícháváme.
  4. V malé sklenici smícháme kukuřičný škrob se šťávou z pomeranče a přidáme do hrnce.
  5. Vše společně vaříme ještě 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  6. Pokud chceme omáčku mít růžovou, přidáme pár kapek červené potravinářské barvy a dobře promícháme.
  7. Hotovou omáčku necháme vychladnout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *