16. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Sladko-kyselá chutná růžová omáčka je dokonalý doplněk k vašim oblíbeným pokrmům. Tato omáčka spojuje sladké a kyselé chutě, vytvářející osvěžující kombinaci pro vaše chuťové buňky. S její jemně růžovou barvou je také vizuálně atraktivní. Přidání této omáčky do vašich receptů dodá nový rozměr a přivede každý pokrm na vyšší úroveň. Užijte si lahodnou růžovou omáčku a zkuste ji s různými pokrmy, jako je maso, zelenina nebo těstoviny. Vaše chuťové pohárky vám budou děkovat!
Suroviny
- 200 g červených rybízů
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- šťáva z 1 pomeranče
- pár kapek červené potravinářské barvy (volitelné)
Postup
- Rybízy důkladně omyjeme a přesuneme do hrnce.
- Přidáme cukr, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a přivedeme k varu.
- Necháme vařit 10 minut, občas promícháváme.
- V malé sklenici smícháme kukuřičný škrob se šťávou z pomeranče a přidáme do hrnce.
- Vše společně vaříme ještě 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Pokud chceme omáčku mít růžovou, přidáme pár kapek červené potravinářské barvy a dobře promícháme.
- Hotovou omáčku necháme vychladnout a můžeme podávat.