16. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na sýrový biftek s medem je ideální volbou pro milovníky sýra a sladko-slankých kombinací. Hovězí biftek je perfektně upravený, s křupavou vrstvou sýra na vrchu a šťavnatým středem. Přidaná sladká glazura z medu dodává jedinečnou chuť a vyváží slanost sýra. Tato jednoduchá a chutná předkrmová pochoutka jistě uchvátí vaše chuťové pohárky i hosty na večeři. Sledujte náš recept a objevte nový způsob, jak si užít sýrový biftek s medem.
Suroviny
- 4 kusy bifteků
- 200 g sýra (např. gouda, eidam)
- 3 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Sýr nakrájíme na plátky.
- Bifteky osolíme a opepříme z obou stran.
- V každém bifteku vytvoříme malou kapsu a tam vložíme plátek sýra.
- Bifteky pevně zavřeme, aby sýr nevytékal.
- V pánvi si rozpálíme olej a na středním plameni opečeme bifteky z obou stran do zlatova.
- Vmícháme med do pánve, aby se roztál a přidáme ho na bifteky.
- Podusíme bifteky v medu asi 2 minuty, aby se sýr začal rozpouštět.
- Hotové bifteky podáváme se sýrovou omáčkou a přílohou podle vlastního výběru (rýže, brambory, pečivo).