16. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Sýrový biftek s medem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na‍ sýrový biftek⁢ s medem je ideální volbou pro ​milovníky sýra a sladko-slankých ⁤kombinací. Hovězí ‍biftek je perfektně upravený, s křupavou vrstvou sýra na vrchu a šťavnatým ⁣středem. Přidaná sladká glazura z medu dodává jedinečnou⁣ chuť a vyváží ‍slanost sýra. Tato⁣ jednoduchá a chutná předkrmová pochoutka jistě uchvátí⁤ vaše chuťové pohárky i hosty na večeři. Sledujte náš recept a objevte nový způsob, jak si užít sýrový biftek ⁤s​ medem.

Suroviny

  • 4 kusy bifteků
  • 200 g⁣ sýra‍ (např. ⁢gouda, eidam)
  • 3 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Sýr nakrájíme na plátky.
  2. Bifteky osolíme a opepříme z obou ​stran.
  3. V každém ⁤bifteku vytvoříme malou⁣ kapsu a tam vložíme plátek ‍sýra.
  4. Bifteky pevně zavřeme, aby sýr nevytékal.
  5. V pánvi ‌si ​rozpálíme olej a na⁣ středním plameni ‍opečeme bifteky z obou stran do zlatova.
  6. Vmícháme ​med do pánve, aby se ⁤roztál a přidáme ho na ⁢bifteky.
  7. Podusíme bifteky‌ v ⁢medu⁢ asi⁤ 2 minuty,⁤ aby se sýr začal rozpouštět.
  8. Hotové bifteky⁤ podáváme se sýrovou omáčkou a přílohou podle vlastního výběru (rýže, brambory, pečivo).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *