15. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte zdravou alternativu tradičního tvarohového zákusku, naše veganská verze vás nadchne! Tento křupavý dezert z tvarohu bez živočišných produktů je plný chuti a zdravých ingrediencí. S jemnou krémovou vrstvou tvarohu, propletenou s křupavým cereáliemi a dokonale sladkou ovocnou polevou, si určitě získáte srdce každého milovníka dezertů. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže si můžete vychutnat delikatesu během chvilky. Vyzkoušejte tento vynikající veganský zákusek ještě dnes a buďte překvapeni jeho výsledkem!
Suroviny
- 250 g veganského tvarohu
- 100 g jemně mletých vlašských ořechů
- 80 g kokosového oleje (nemusí být tekutý)
- 60 g kokosového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g sušených brusinek nebo jiného sušeného ovoce
- 200 g piškotového těsta
Postup
- V misce smíchejte veganský tvaroh, mleté vlašské ořechy, kokosový olej, kokosový cukr a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
- Přidejte sušené brusinky (nebo jiné sušené ovoce) a opatrně zamíchejte, aby se rovnoměrně rozložily ve směsi.
- Vyklopte piškotové těsto na pečící papír a rozprostřete jej do rovnoměrné vrstvy.
- Grove směs tvarohu a ořechů a pravidelně ji rozetřete na piškotové těsto.
- Zahněte pečící papír s piškotovým těstem a tvarohovou směsí do rolády a dobře zabalte.
- Zákusek dejte do lednice a nechte ztuhnout minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- Po ztuhnutí zákusek vyjměte z lednice, rozbalte a podávejte nakrájený na plátky. Dobrou chuť!