15. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rybí kari masála
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na rybí kari masála? Tento lahodný a exotický pokrm je připravený s čerstvou rybou, bohatou na chutné přísady a koření. Opečte rybu spolu s cibulí, česnekem a zázvorem ve směsi vonných kari koření, které dodávají tomuto jídlu neodolatelnou chuť. Rybí kari masála je perfektní volbou pro ty, kteří hledají výjimečný ovocný a pikantní zážitek. Sledujte náš podrobný recept a připravte si tento skvostný kari pokrm přímo doma.

Suroviny

  • 500 g rybích filet
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Soľ a pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandrová nať (na ozdobu)

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme dozlatova.
  3. Přidáme kari koření, zázvor, kmín, koriandr a kurkumu. Promícháme a smažíme ještě minutu.
  4. Rybí filety nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme. Přidáme je do pánve a lehce je opečeme ze všech stran.
  5. Přidáme kokosové mléko, zamícháme a přikryté vaříme asi 15 minut, dokud ryba nezestředí.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvou nasekanou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *