15. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na rybí kari masála? Tento lahodný a exotický pokrm je připravený s čerstvou rybou, bohatou na chutné přísady a koření. Opečte rybu spolu s cibulí, česnekem a zázvorem ve směsi vonných kari koření, které dodávají tomuto jídlu neodolatelnou chuť. Rybí kari masála je perfektní volbou pro ty, kteří hledají výjimečný ovocný a pikantní zážitek. Sledujte náš podrobný recept a připravte si tento skvostný kari pokrm přímo doma.
Suroviny
- 500 g rybích filet
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Soľ a pepř podle chuti
- Čerstvá koriandrová nať (na ozdobu)
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a vaříme dozlatova.
- Přidáme kari koření, zázvor, kmín, koriandr a kurkumu. Promícháme a smažíme ještě minutu.
- Rybí filety nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme. Přidáme je do pánve a lehce je opečeme ze všech stran.
- Přidáme kokosové mléko, zamícháme a přikryté vaříme asi 15 minut, dokud ryba nezestředí.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvou nasekanou koriandrovou natí.